Kućni red DV"Budućnost"

VRTIĆKA PRAVILA – PRAVA I OBVEZE RODITELJA

       OČUVANJE ZDRAVLJA
 • U vrtić dovodite zdravo dijete. Dijete kod kojeg kod kuće primijetite simptome bolesti i/ili kod kojeg je liječnik potvrdio bolest privremeno treba zbrinuti u obitelji. O svakoj bolesti djeteta obavezno obavijestite vrtić (naročito ako se radi o zaraznoj bolesti). Nakon preboljele bolesti, obavezno kod ponovnog dovođenja djeteta u grupu donesite liječničku potvrdu da je dijete zdravo i da može u grupu (predajte ju odgojitelju).
 • Uredna procijepljenost po kalendaru cijepljenja je uvjet za upis  djeteta u vrtić – dužnost zdravstvene voditeljice je provjeravati procijepljenost i (ako treba) uputiti na docjepljivanje.
 • Lijekovi se daju samo u slučaju kroničnih bolesti (prema pismenoj uputi liječnika ).
 • U slučaju povreda / ozljeda / naglog pobolijevanja i sl. u vrtiću se pruža prva pomoć, odmah obavještava roditelj i ako postoji indikacija za dodatnom stručno medicinskom pomoći, dijete se upućuje liječniku u pratnji zdravstvene voditeljice.
 • Prehrana djece usklađena je s važećim normativima NZZJZ koji redovito kontrolira njezinu bakteriološku ispravnost i nutritivnu vrijednost. Djeca se po potrebi dohranjuju, ali ne prisiljavaju jesti.
 • Povodom proslava (rođendana i sl.) možete, u dogovoru s odgojiteljicama, donositi: svježe ili sušeno voće, povrće i prirodne sokove. 
 • Boravak na zraku je, zbog očuvanja zdravlja djece obavezan i svakodnevan (osim u ekstremnim vremenskim uvjetima). Za boravak u vrtiću odjenite dijete slojevito. Osigurajte da to bude ugodna odjeća, što podrazumijeva da je dovoljno komotna i izrađena od prirodnih materijala te koju po potrebi može zaprljati. U djetetov ormarić svakodnevno stavite rezervnu odjeću za slučaj potrebe presvlačenja. Obuća mora biti prilagođena djetetu (broj), zatvorenih prstiju, imati nekližući đon, praktičnu za skidanje i obuvanje djetetu nikako natikače ili crocsice. Označite inicijalima djetetovu odjeću i obuću. Prostorije u kojima dijete boravi provjetravaju se nekoliko puta dnevno.
 
 
 
 
       PARTNERSTVO U ODGOJU
 • Roditelji imaju pravo i obvezu informirati se o radu vrtića, surađivati s odgojiteljima i stručnim suradnicima, prisustvovati roditeljskim sastancima, odazivati se i (po potrebi) tražiti individualne razgovore, pratiti informacije u kutićima za roditelje, brošure, letke i sl. Vrtić i roditelji dužni su se međusobno informirati o ponašanju djeteta i promjenama uvjeta boravka ( u obitelji, vrtiću ).
 • Zaštita prava djece naša je zajednička zadaća: dijete treba zaštititi od bilo koje vrste zlostavljanja i osigurati stalan nazor odraslih. Grubo kršenje djetetovih prava prijavljuje se Centru za socijalnu skrb ( prema Obiteljskom zakonu).
 • U vrtić može dovoditi i odvoditi dijete osoba starija od 18 godina. Pismena punomoć  potrebna je ukoliko ne dolazite osobno po dijete. Zbog sigurnosti i pedagoškog rada potrebno je dijete dovesti do 9,oo. Vrata na kolnom ulazu u objekt Mihanovićeva 30/2 kontinuirano su zaključana. Također su i sva ulazna i izlazna dvorišna vrata (malog i velikog dvorišta) u periodu od 08:00 h do 17:00 h zatvorena, a u to vrijeme boravak na dvorištu dozvoljen je isključivo polaznicima vrtića.
 • Prilikom dovođenja ili odvođenja djeteta, roditelj ili opunomoćena osoba obavezna je javiti se matičnom odgojitelju.
 • Pridržavajte se dogovorenih termina dolaska i odlaska djeteta iz vrtića navedenih u intervjuu. Radno vrijeme prilagođeno je potrebama roditelja ( 7 – 17 sati ). Dežurstvo koristite samo ukoliko je to neophodno ( do 18 sati ). Zamjene odgojitelja zbog bolovanja, te spajanje grupa neizbježna su organizacijska mjera i primjenjuju se prema potrebi.
 • Uvijek imajte na umu da smo mi odrasli model ponašanja svojoj djeci  - poštujmo jedni druge i pridržavajmo se pravila uljudnog ponašanja.
 • U vrtiću je najstrože zabranjeno unositi oružje, uvoditi pse te dolaziti u alkoholiziranom  stanju.
 • Prilikom preuzimanja djeteta ne zadržavati se u prostoru vrtića i dvorišta zbog sigurnosti vaše, ali  i ostale djece i preuzeti nadzor nad djetetom.
   
 

Ispiši stranicu